Christ the lord; out of Egypt - Anne Rice


Titel: Christ the lord; out of Egypt
Författare: Anne Rice
Serie: Christ the lord

Jag var faktiskt väldigt nyfiken på den här boken, och köpte den för att få lite insikt i hur religiösa människor ser på Jesus. Nu kan jag ju inte säga att alla kristna har samma tankar om honom, men många verkar hålla med Anne Rice om hennes bedömning med tanke på recensionerna den här boken fick av USA's alla kyrkliga tidningar.

I vilket fall som helst. Det var inte svårt att komma in boken, vilket inte heller överraskar mig. Anne Rice har ett sätt med ord som jag aldrig stött på tidigare. Jag har väldigt blandade känslor om boken, med tanke på att min ateistiska hjärna inte kan låta bli att lägga sig i då och då. Men kopplar man bort sin egen tro så är det en underhållande, tragisk historia om en ung Jesus som försöker att komma underfund med vem han är och vad hans syfte är.

För att handla om vår historias mest omtalade "hjälte" (eller vad man än ska kalla honom) så är boken lite anti-klimatisk, antar jag. Som jag sade så handlar det om sjuåriga, upp till tolvåriga, Jesus som försöker hitta sig själv, på ett ungefär. Ovanpå det är det lite historia inblandat och några seder från den gamla judendomen. Sammanfattningsvis är det inte direkt några actionscener i Superman-style. Meeeeeen jag tyckte om boken. Det är inte den bästa hon har skrivit, men jag tycker om den för vad den är och för hennes språk. Jag ser fram emot att läsa uppföljaren.

~Evve
RSS 2.0